Wat is een E-zone?

Wat is een E-Zone?
Een E-Zone, (de “e” betekent “economische”) is een stuk terrein of gebouw dat door de overheid van Curaçao is aangewezen als E- zone, van waaruit diensten kunnen worden verricht of handelingen met goederen kunnen plaatsvinden. Binnen deze zones gelden heel gunstige belastingfaciliteiten. Er bestaan 2 soorten E-Zones: diensten E-Zones en goederen E-Zones.

Bedrijven, die gevestigd zijn in de goederen E-Zones zijn meestal internationaal georiënteerde vennootschappen, die Curaçao als doorvoerland gebruiken. De goederen ondergaan handelingen, waarna ze vervolgens worden doorgezonden naar andere landen.

In de diensten E-Zones zijn voornamelijk vennootschappen gevestigd, die diensten aan het buitenland aanbieden via het internet. Het gaat hier meestal om handels- en handelsondersteunende activiteiten, die heel ruim gezien mogen worden. Maximaal 25% van de omzet mag gegenereerd worden door binnenlandse transacties. Op de winst, die met deze binnenlandse transacties gerealiseerd wordt, is de normale winstbelasting van 34,5% van toepassing. De buitenlandse winst wordt belast met 2%. Dit laatste maakt de E-Zone zo interessant.

Waarom een E-Zone op Curaçao?
Curaçao, biedt grote voordelen. Zo is bijvoorbeeld, in tegenstelling tot vele andere landen, de digitale handtekening rechtsgeldig. De geldende E-Commerce wetgeving is top of the bill.

Curaçao biedt ook strategische voordelen. Gedoeld wordt op het democratisch systeem, de politieke stabiliteit en een veilige samenleving. De infrastructuur van Curaçao is uitstekend: een grote haven, een uitgebreid wegennetwerk en een functioneel internationaal vliegveld. Daarnaast worden er naast het Nederlands Engels en Spaans gesproken. De IT-sector, de telecommunicatiesector en de financiële dienstverleningsector zijn allen goed ontwikkeld. Daarnaast beschikt Curaçao over een snelle verbinding via de glasvezelkabel Arcos-1. Een snelle verbinding met Zuid- en Noord-Amerika is hiermee gegarandeerd. Arcos-1 is goed voor een snelheid van 960 gigabytes per seconde!